Bingospel har alltid omgetts av en härlig stämning och en stor gemenskap. Under många år samlades man med sina bästa vänner i en bingohall varje vecka för att se hur de små bingobollarna rullades fram i en tombola. Spelandet i bingohallarna kombinerade man med att dricka kaffe, äta något gott, hembakt fikabröd och skvallra med sina vänner.

Senare så samlades man med sina familjemedlemmar framför tv:n och spelade Bingolotto på helgerna samtidigt som man umgicks och åt något gott. Idag så spelar man gärna bingo online istället och det är inte alls så ensamt som det kan låta för utomstående. Bingo har alltid varit, och är än idag ett socialt spel. Att sätta ensamma spelare vid datorerna eller mobiltelefonerna, ja det gör man inte. Man har istället skapat en chatt för att få ihop medlemmar i ett socialt sammanhang.

Socialt bingospel

Bingospel är socialt

Tvärtom så är bingospel online precis lika socialt som det är när man spelar bingospel med sina vänner och en fysisk bingobricka. Det är just den gemytliga stämningen som kännetecknar detta folkliga spel och det har onlinemarknaden insett och tagit vara på. Det är nämligen dels den sociala aspekten av spelandet som lockar många spelare att spela just bingo.

Hur ska man då få den sociala atmosfären online, till ett digitaliserat bingospel? Jo, det här har spelleverantörerna löst genom att skapa bingochattar. Det är den perfekta lösningen som gör det mindre ensamt att spela bingo på internet.

Bingochattar online

Bingochattar är något som alla bingospel är kombinerade av. I dessa chattar kan spelarna småprata om allt möjligt under spelets gång Ju mer man spelare ju fler andra spelare kommer man dessutom att känna igen och det känns som att man spelar tillsammans med sina vänner.

Här kan man också lära känna nya människor som är medlemmar. Man vet att man i alla fall har en sak gemensamt, och det är ju bingon. Kanske man kan hitta en riktig vän, en partner eller någon att bolla upplevelser av casinospel online med.

Det finns även medarbetare på bingosidorna som är anställda som bingochattvärdar. Dessa bingovärdar är de människor som drar igång chattarna och höjer stämningen i dessa. Finns det ingen spelare att snacka med så är bingovärdarna alltid tillgängliga.

Härliga chattvärdar

Chattvärdarna finns till för alla. Såväl de befintliga spelarna som för de nya spelarna. Chattvärdarna hjälper de nya spelarna att förstå hur bingo och den kombinerade bingochatten fungerar. De brukar arbeta efter speciella scheman som finns utlagda i bingorummen. Får man en favorit bland chattvärdarna så kan man därmed välja att spela när just denna chattvärd är online i chatten.

Bingochattarna är öppna när chattvärdarna är tillgängliga och oftast är det från tidiga morgonen till sena kvällen. Man behöver alltså inte känna att bingochattarna är begränsade då de ofta har rejäla öppettider. Dessutom pågår ju bingospelen ständigt, oavsett om chattarna är öppna eller inte.

Det fina med bingospelandet är att de inte kräver hundra procent fokus utan man har tid att chatta med sina medspelare precis som man hade tid att socialisera i bingohallarna.

Läs mer om chattvärdar här.

Chattarna kommer med extra spel

I dessa roliga chattar så kan man dock inte bara prata med sina medspelare och chattvärdarna. Bingovärdarna drar nämligen igång roliga extraspel utöver bingon som man kan delta i. Spelen är enkla och roliga och konstruerat på så simpla sätt att alla kan delta, utan att det tar för mycket fokus från själva bingospelandet.

Det finns många olika chattspel att delta i. En populär tävling är frågetävlingarna. De brukar bestå av slumpvis utvalda frågor av en enkel karaktär, till exempel om högtider eller väder. De som svarar rätt först vinner – svårare än så är det helt enkelt inte. Reglerna brukar enkla, den enda regeln brukar vara att man endast får gissa en gång per fråga.

Ibland kan tävlingen också bestå av att gissa vilken känd person som chattvärden ger små ledtrådar om. Det finns också en hel del chattspel som bygger på nummerspel – såklart, det är ju faktiskt nummer som huvudspelet bingo bygger på.

I chattspel så kan man vanligtvis vinna bonuspengar att spela för eller fler bingobrickor för ännu mer roligt bingospel. Det räknas inte som ett bingofusk!

Chatta privat

När man lärt känna de olika medspelarna, eller om man kanske har en vän som spelar samtidigt, så har man ofta chansen att skapa en privatchatt. Då blir känslan verkligen av att sitta tillsammans och spela. Här kan man verkligen knyta band med människor från hela Sverige och Skandinavien. Det gör att man får en unik chans att träffa någon ny. Att chatta under bingospelets gång är därmed en otrolig viktig del av onlinebingon.

Delad glädje…

Det sägs ju att delad glädje är dubbel glädje, och i bingon stämmer det verkligen. Det roligaste med hela bingospelet är när man kan skriva Bingo! I bingochatten och dela glädjen av att vinna med de andra. Det är också en av de viktigaste delarna med bingochatten, att hjälpa till att heja på andra för att hålla igång den positiva, myllrande stämningen så att spelandet känns extra kul.

Börja spela i chatten idag, det ger då både vänner för livet och extra chanser att vinna pengar på nätbingo. Lycka till!