Bingo har spelats i många, många år ända sedan spelet gjorde entré i landet och blev många svenskars största hobby. Bingo är ett gemenskapens spel som har en seriös aura. I de flesta spel så finns det deltagare som vill fuska, är det så även i bingon? Ja, såklart att även bingospelare är sugna på att fuska ibland, frågan är dock om det är möjligt. Bingo är ju ett turspel där det är slumpen som avgör vilka nummer det är som dras och vem det är som vinner.

Kan man fuska i bingo?

Det finns en hel del människor som tror att det är möjligt att fuska i bingo. Även om det kanske låter helt osannolikt så finns det människor som faktiskt tror att det går. Det tror helt enkelt att de kan påverka vilka nummer som dras eller vilka nummer de har på sin bingobricka. Trots att allt detta är helt slumpmässigt utvalt.

Bingo är ett spel som ingår i kategorin av hasardspel och hasardspel bygger enbart på slumpen. I kategorin hasardspel ingår även de klassiska casinospelen såsom Roulette och slotmaskiner. Men det finns så klart människor som anser sig ha bevis på motsatsen.

Spelfusk bingo

Spela bingo med strategi

Många människor tror helt enkelt att man kan spela bingo med fokus på spelsystem och speciella strategier. De menar att det ska gå att beräkna hur man vinner på bingo. I teorin så räcker det ju faktiskt med att köpa flest brickor till ett spel för att ha störst chans att vinna. Dock lägger man ju å andra sidan då även ut mest pengar. Det är svårt att gå med vinst i slutändan då bingovinster inte brukar vara enormt stora.

Så om man köper mängder med bingobrickor och sedan vinner på någon av dem så är chansen att man går jämnt ut ekonomiskt sätt större än att man faktiskt kommer få en stor vinst.

Sedan har vi då dessa uträknade system och strategier som en del tycker om att använda sig av i hopp om att ha en större vinstchans.

Bok om konspirationsteorier

Det finns en man som verkligen blivit känd genom att ha konspiratoriska åsikter om hur man kan påverka sin chans att vinna på bingo. Mannen heter Joseph E. Granville och har skrivit en bok om detta vid namn “Hur man vinner på bingo”.

I “Hur man vinner på bingo” beskriver Granville ett flertal olika spelstrategier som han uppfunnit för att öka sina vinstchanser i bingospel. Det ska ge en säker vinst. Vet man dock hur bingo faktiskt fungerar, att det är ett slumpspel. Då inser man dock att det hela bara är påhitt och att boken bygger på att lura sina läsare. Tyvärr har hans bok blivit känd och många blir lurade att tro på att dessa strategier verkligen skulle fungera. Trots att bingo är det ultimata turspelet.

I sin bok beskriver Granville bland annat att det finns en strategi där man räknar bingobollar. Syftet med strategin är att räkna ut hur stor sannolikheten är att de nummer man har på sin bricka ska komma upp. Problemet med denna strategi är att man överhuvudtaget inte kan påverka vilka nummer som kommer. Så det blir enbart en gissningslek i slutändan. Dessutom kan man inte köpa fler spelbrickor under spelets gång.

Skrockfulla spelare

Sedan har vi en annan typ av konspiratorisk spelare och det är naturligtvis de skrockfulla spelarna som har spelat bingo länge och väl. De skrockfulla spelarna är människor som tror sig se samband mellan att satsa på olika turnummer. Även att man ska kunna se på nummerkombinationen på sin bingobricka om den ger vinst eller inte. Detta är dock inget som fungerar, men kanske är det så att det skänker lite trygghet och extra spänning till denna kategori av spelare.

Organiserat bingofusk

Något som ar det hela ett steg längre är de ligor som sysslar med organiserat bingofusk. Ligor som har dåliga baktankar med spelet och genom fusk organiserar så att de ska få just de nummer de behöver för att få vinst. Dessa ligor är dock som tur är ovanliga och förekommer endast ibland bland den annars så gemytliga bingon.

Bingon – det Mest fuskfria spelet

Bingo är faktiskt ett lyckligt lottat spel som har lyckats hålla sig undan de fuskare som vill förstöra spelglädjen. I och med spelets utformning och spelvariant så är det i princip helt omöjligt att fuska. För de som försöker så kommer de fort att inse att det är helt omöjligt och bara är slöseri med tid.

Kanske beror det också på att unga och äldre spelar bingo som hobby. Här finns det inga större vinster egentligen utan man spelar mest för att det är kul. Om man ser till exempelvis Bingolotto har de större vinster, men där är även säkerheten mer omfattande. Där kan det dock också ske fusk som Leif ”Loket” Olsson avslöjar i en artikel. Som spelare ska man alltid vara på sin vakt.

De seriösa och gemytliga spelarna i bingo kan därför fortsätta med detta folkliga spel, vetandes att bingon enbart är här för att roa och så kommer det fortsätta. Det finns en anledning till varför just bingon är ett av de mest folkkära spelen som någonsin har funnits i landet.

Länge leve bingon och dess garanterat fuskfria spel!