Den mest folkkära chattvärden vi har här i Sverige är nog Leif Loket Ohlsson. Men innan vi berättar mera om honom så ska vi förklara lite mer vad en chattvärd är för något. Efter bingo sitt intåg på nätet så har en stor del av de som spelar bingo i bingohallar och andra event börjat att spela bingo online. Det är ett strålande sätt att spela bingo på om man har svårt för att ta sig ut eller blir förhindrad av en annan anledning.

Bingochatt

Bingovärden i en bingohall betyder väldigt mycket för stämningen i spelet. Såpass mycket att det kan avgöra om en bingohall lyckas eller inte att dra folk. Det handlar om så mycket mer än att bara ropa ut de nummer som dras. En duktig bingovärd känner sin publik och vet vad de uppskattar. En liten rolig historia mellan spelen kan muntra upp stämningen i hallen. Kan bingovärden sjunga så är det aldrig fel med en liten trudelutt då och då. Eller kanske bingovärden är komiker, toppen, då blir det en helkväll.

Vad gör bingovärden online?

En bingovärd online kallas ofta för en chattvärd. Istället för att prata muntligt med varandra så chattar vi med varandra i chattrutan. Det är det som många ser som väldigt socialt och det är också därför många loggar sig på för att få lite sällskap. Det säger sig själv att chattvärden betyder väldigt mycket här och i tillägg till att hålla koll på spelet så är det värdens uppgift att se till att det är god stämning i bingorummet. Ju högre stämning det är desto fler spelare dras till spelet och då brukar det också arrangeras ett chattspel eller två.

Chattvärden svarar på frågor som dyker upp, kanske inte alla vet vilka regler som gäller eller bara en generell fråga om spelet. Är det en lång fråga om kanske insättning och uttag av pengar så tas det med fördel via mejl eller telefon till kundsupport. Men är det en fråga som rör aktuell bingorunda eller chattspel så är värden där för dig.

Han eller hon ser också till att alla i bingochatten uppför sig. Nättroll finns det gott om idag och dem vill man inte ha i chatten, alls. Det skapar väldigt dålig stämning. Nu händer detta nästan aldrig för det ligger i en chattvärd sin befogenhet att stänga av ovälkomna spelare. Vett och etikett i bingo och chattrummet säger sig själv och ska egentligen inte behöva tas upp. Men det skadar aldrig att nämna det.

Humor och spel i chattrummet

Det är aldrig fel att dra en vits och skapa lite god stämning. Eller berätta en rolig händelse. Det kan vara vad som helst och en duktig chattvärd kan göra så att ett bingorum fylls på nolltid. Många säger att bingo online aldrig kan ersätta riktig bingo och det att träffas på riktigt.

Det kan väl kanske vara så, men bingo online fyller en viktig roll för dem som inte kan ta sig till en bingohall. Det är i chattrummet man träffas och umgås. På vissa bingosajter så kan man också bli vän privat i chatten med andra medlemmar som i sin tur kan skapa en ny vänskap utanför bingosajten.

Spelen är en viktig del av upplevelsen i chattrummet. Olika sajter har varierande chattspel. Men det som går som en röd tråd genom alla spel är att de är enkla och roliga att delta i. Och det är gratis, har man bara köpt en bingobricka till en runda kan man delta.

Chattspelen annonseras av värden innan det kör igång. Då berättar också värden vilket spel som ska spelas och när. Det kan vara en frågesport eller ett anagram. Det kan vara att man spelar på nummer, en spelare väljer ett nummer och den som får sitt nummer uppläst först vinner. Skulle man inte förstå reglerna så är det bara att fråga. Ofta så står också reglerna till de olika spelen förklarat på sajten någonstans.

Kända bingovärdar

När Bingolotto körde igång på tv år 1991 så var det en given succé från början. Och det kan man tacka Leif Loket Ohlsson för. Han var bingovärden med glimten i ögat och skrattet var aldrig långt undan. Han ropade ut bingonummer i sändningen och mellan rundorna så var det andra spel som stegen och lyckohjulet bland flera som ökade spänningen i programmet. Folk som vann bingo ringde in till programmet och hans naturliga och trevliga sätt gjorde honom snabbt till hela svenska folkets favorit.

Detta är ett exempel på hur viktig en bingovärd måste vara för att själva spelet ska lyckas. Det kunde lika gärna ha floppat för att fel bingovärd hade valts. Efter Leif Loket Ohlsson har andra duktiga bingovärdar spelat bingo med svenska folket och vi nämner Lasse Kronér. Med sitt glada humör och trevliga sätt så var han en värdig efterföljare när Loket slutade. I tillägg har vi haft glädjen av Lotta Engberg, Renée Nyberg och Rickard Sjöberg bland flera.

Kändisar i chatten

Har man tur så kanske bingosajten har lyckats att övertala en kändis att stå för chatten i ett spel. Det är inget som är vanligt och oftast så är det trevliga chattvärdar anställda av bingosajten att hålla prat och spel igång på ett trevligt sätt. Men det finns bingosajter som har anställt kändisar som pratar på sajten och håller spelet igång. De läser upp dina nummer och småpratar lite på ett trevligt sätt. Några kändisar värt att nämna är Anders Arga Snickaren, Timbuktu och Christer Sjögren bland många fler.